Передплата 2024 «Добрий господар»

Гурт GO_A вийде на сцену під номером 15

Українці виступлять на «Євробаченні» у першому півфіналі

Півтора місяця залишилося до пісенного конкурсу «Євробачення-2021». Український гурт GO_A вийде на сцену у першому півфіналі під номером 15, повідомили організатори. Перший півфінал «Євробачення-2021» у Роттердамі (Нідерланди) відбудеться 18 травня, другий — 20-го. А фінал — 22 травня.

Гурт GO_A представив онов­лену версію пісні «Шум», з якою виступатиме на «Єв­робаченні». Попередня була до­вшою, ніж передбачено форма­том. Новий кліп відрізняється від попереднього і за місцем фільму­вання, і за словами пісні. Зокре­ма, з неї зникли слова «порвали шубу», які викликали суперечки у соцмережах.

Цього разу кліп фільмували у лісі, у ньому є кадри Чорнобиль­ської АЕС. Члени гурту ванта­жівкою прибувають до лісу й по­чинають співати. До них із хащ виходять люди у медичних кос­тюмах. Розпочинають хоровод, а потім скидають зі себе медичні костюми, і глядач бачить танцю­ючу молодь у різнокольорових куртках і штанях…

Цьогоріч, як і у попередні роки, пісенний конкурс «Євробачен­ня» не обійшовся без скандалу. Європейська мовна спілка усу­нула від участі у конкурсі Біло­русь. Організатори звернулися до Белтелерадіокомпанії з про­ханням переписати або змінити пісню «Навчу тебе», з якою гурт «Галасы Зместа» мав на кон­курсі представляти Білорусь. На думку Європейської мовної спілки, пісня має політичний ха­рактер: гурт «Галасы Зместа», відомий своєю підтримкою ре­жиму Лукашенка, насміхається у цій пісні з учасників білорусь­ких вуличних протестів… Орга­нізатори заявили, що Мінськ не впорався із завданням, через що остаточно усунув Білорусь від участі у «Євробаченні-2021».

Схожі новини