Передплата 2024 «Добрий господар»

В орендованій квартирі убили 19-річну львівську студентку

Знайомі загиблої розповідають, що пара постійно конфліктувала. Дівчина хотіла розірвати стосунки...

У Львові жорстоко убили 19-річну студентку другого курсу філологічного факультету ЛНУ ім.І.Франка за спеціалізацією «перська мова» Дарію Косенок. Поліція затримала ймовірного вбивцю по гарячих слідах.

У громадській спільноті «Вар­та» розмістили оголошення про пошук дівчини. Було відомо, що живе у гуртожитку університе­ту за адресою вул. Медової Пе­чери. Вийшла з гуртожитку і не повернулася. 30 березня мати дівчини звернулась до поліції з заявою про зникнення доньки. А вже наступного дня, ввечері, ді­вчину знайшли мертвою в орен­дованій квартирі на вулиці Ли­чаківській. На ранок 31 березня правоохоронці затримали ймо­вірного вбивцю. Ним виявився хлопець Дарії.

«30 березня, о 20.30 на опе­ративну лінію 102 надійшло по­відомлення про те, що у квар­тирі одного з будинків на вулиці Личаківській у Львові, яку влас­ниця здавала в оренду, було ви­явлене тіло невідомої дівчини з ознаками насильницької смерті, — йшлося у повідомленні поліції. — На вказану адресу негайно ви­їхали слідчо-оперативна група Львівського районного управ­ління поліції, а також оператив­ники карного розшуку та спів­робітники інших служб поліції Львівщини. На тілі загиблої пра­воохоронці виявили множинні рани, які, ймовірно, й стали при­чиною смерті…».

Слідчі Львівського районно­го управління поліції, за про­цесуального керівництва Га­лицької окружної прокуратури, відкрили провадження за ч.1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кри­мінального кодексу України. Правоохоронці встановили осо­бу дівчини — 19-річної жительки Дніпропетровської області, сту­дентки львівського вишу.

Уже за кілька годин полі­цейські встановили й особу зловмисника, причетного до вбивства, 19-річного жителя Житомирської області. Опера­тивники карного розшуку поліції Львівщини спільно з колегами із Рівненської та Житомирської областей затримали його у по­рядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу Украї­ни.

Поліцейські оперативно затримали ймовірного зловмисника.
Поліцейські оперативно затримали ймовірного зловмисника.

Як з’ясували журналісти, жи­томирянин переховувався у Східниці. Знайомі та друзі за­гиблої розповідають, що пара постійно конфліктувала. Дівчи­на хотіла розірвати стосунки, а хлопець відмовлявся. Навіть шантажував, залякував… Відо­мо, що неодноразово приїж­джав до Львова (він також сту­дент). Проте Дарія не хотіла продовжувати стосунки. Оче­видно, того злощасного дня між ними стався конфлікт. Бійка. А далі нападник себе не контро­лював…

Відомо також, що нападник передзвонив до власниці квар­тири і сказав, що хоче продо­вжити оренду, ймовірно, зробив це вже після вбивства (точ­ну дату смерті встановить слід­ство). Знайшла Дарію власниця квартири, яку у неї орендував затриманий.

Схожі новини