Передплата 2024 «Добра кухня»

В Італії оскаржили виправдальний вирок Марківа

  • 30.03.2021, 11:55
  • 674

Військовослужбовець Нацгвардії України Віталій Марків заявив, що сторона звинувачення в Італії подала касаційну скаргу на рішення суду, яким він був виправданий

Він зазначив, що вплив цієї справи буде відчуватися доти, поки в ній не буде остаточно поставлено крапку, повідомляє Укрінформ.

«Знаю, що сторона звинувачення звернулася вже до касаційного суду, тому ця історія поки не закінчена», — зазначив Марків.

3 листопада 2020 року апеляційний суд у Мілані повністю виправдав Віталія Марківа, і наступного дня він повернувся в Україну .

У липні 2019 року суд першої інстанції в італійському місті Павія (Ломбардія) засудив його до 24 років позбавлення волі за звинуваченням у причетності до загибелі в Донбасі італійського фотографа Андреа Роккеллі і його російського перекладача Андрія Миронова.

Читайте також: Італійський суд хотів дізнатись секретні дані — Марків

Ґрунтуючись на інформації кремлівської пропаганди, суд визнав українця винним в тому, що він нібито зіграв роль навідника, передавши українським військовим координати місцеперебування загиблих.

Водночас, за даними української влади, обстріл, внаслідок якого загинули Роккеллі і Миронов, влаштували окупаційні сили РФ. Зрештою міланський апеляційний суд, вивчивши надані Україною докази, визнав Марківа невинуватим. Він пробув у в’язниці три роки і чотири місяці.

Схожі новини