Передплата 2024 «Добрий господар»

Австралія ввела нові антиросійські санкції через Крим

  • 30.03.2021, 10:15
  • 802

МЗС Австралії повідомило про введення санкцій щодо однієї фізичної особи і чотирьох компаній з Росії у зв’язку з будівництвом моста через Керченську протоку

Про це повідомляє Інтерфакс, який цитує МЗС Австралії.

«Австралія ввела цілеспрямовані фінансові санкції і заборону на поїздки щодо російської фізичної особи і чотирьох російських компаній, пов'язаних з будівництвом та експлуатацією залізничного мосту через Керченську протоку, що з'єднує Росію з незаконно включеними територіями Автономної Республіки Крим та міста Севастополя (Україна)».

Санкції оголошені «в координації з Канадою і узгоджуються з діями, розпочатими Сполученим Королівством та Європейським союзом», уточнює австралійське зовнішньополітичне відомство.

У повідомленні зазначають, що Австралія продовжує «підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України». МЗС уточнює, що всього з 2014 року в санкційні списки Австралії внесені 168 фізичних та 52 юридичні особи з РФ.

Читайте також: У США анонсували нові санкції проти Росії: Лавров різко відреагував

Нагадаємо, Кримський міст РФ збудувала у 2018 році, він поєднує окупований півострів Крим з материковою Росією.

У серпні 2018 року уряд Великої Британії додав у санкційний список шість компаній, які брали участь у будівництві Керченського мосту. Європейський Союз у жовтні 2020 року розширив санкції проти учасників будівництва Керченського мосту, внісши у «чорний список» двох фізичних осіб і чотири компанії.

Міністр закордонних справ Канади Марк Гарно, оголосив 29 березня про нові санкції проти 2-х фізичних і 4-х юридичних осіб Росії у відповідь на незаконну окупацію Росією Автономної Республіки Крим.

Схожі новини