Передплата 2024 ВЗ

Тарифи на доставку від "Укрпошти" зростуть

  • 29.03.2021, 19:15
  • 713

Міністерство соціальної політики та Міністерство інфраструктури має намір підвищити тарифи на доставку пенсій для "Укрпошти"

Про це міністр соціальної політики Марина Лазебна сказала в інтерв'ю РБК-Україна.

«Ми будемо підписувати цей договір, „Укрпошта“ з Пенсійним фондом продовжить свої договірні відносини. Ми у свою чергу, Мінсоцполітики та Мінінфраструктури, підвищимо їм тарифи. Але максимальну кількість пенсіонерів переведемо на обслуговування у банківські установи», — сказала Лазебна.

Так, вона зауважила, що півтора мільйона отримувачів пенсій — це маломобільні та жителі сіл, де немає банків. Проте, за словами Лазебної, лише у Києві 35% пенсіонерів, які отримують пенсію саме у відділеннях «Укрпошти».

Таким чином, пояснила міністр, уряд підвищить тарифи, але переведе максимально можливу кількість людей на обслуговування в банках.

«Для інших подумаємо, як можна зробити конкурс, вибрати організацію, яка буде здійснювати виплату і доставку пенсій. Але поки цього немає, ми все ж-таки будемо просити „Укрпошту“», — зазначила Лазебна.

Читайте також: «Укрпошта» запустила нову послугу ще у шести регіонах

Нагадаємо, в кінці грудня 2020 року «Укрпошта» погодилась продовжити дію поточного договору щодо доставки пенсій в січні і лютому наступного року за тарифами 2020 року.

23 березня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ) відмовила «Укрпошті» у підвищенні граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв'язку

Схожі новини