Передплата 2024 «Добрий господар»

Рукола: корисні властивості для краси та здоров’я

  • 28.03.2021, 20:30
  • 15.6K

Салат з руколою – це ароматна, смачна і корисна страва. Салат з руколи зміцнить ваше здоров’я

Салат з руколи — це найпростіший спосіб вживання дивозелені. Але раніше салат з руколою готували на основі різних овочів, а зелень використовували лише як прянощі. Тоді користь руколи була ще не відома, але рослину вже високо цінували завдяки пікантному смаку з легким присмаком горіхів.

Лише на початку ХХ століття стало всім відомо, чим корисна рукола. З тих пір зелень розпочали культивувати.

Сьогодні рукола наявна в національних стравах багатьох країн. Наприклад, у Словенії з нею готують сирні чебуреки. А ось італійці воліють додавати зелень мало не в половину своїх страв. А салат з руколи в Італії готують за кількома рецептами.

Користь руколи

Салат з руколи — це джерело корисних вітамінів, макро — і мікроелементів.

Вітамін К. З’ївши салат з руколою, в якому зелені не менше 100 грам, ви отримаєте денну норму споживання вітаміну К. Це забезпечить здорове кровотворення і швидке загоєння ран.

Корисна рукола й через високий вміст вітаміну С в листках рослини. А це відомий антиоксидант.

Вітамін Е значно підсилює дію антиоксидантів. Крім того, він незамінний для здоров’я шкіри.

Ось чим корисна ще рукола, так це вітаміни групи В. В ній містяться майже всі вітаміни групи В. Але найбільший вміст в зелені вітаміну В5.

Вітамін РР у руколі знижує рівень холестерину в крові.

Дика гірчиця багата ненасиченими жирними кислотами, як Омега-3 і Омега-6.

Лікувальні властивості руколи

Салат з руколою тонізує організм, додає енергії і життєвих сил. Тому, якщо вас чекає важкий день, на сніданок приготуйте салат з руколи, щоб бути активним стільки, скільки потрібно.

Рукола покращує секрецію шлункових кислот, прискорює процес травлення і сприяє нормальному засвоєнню їжі. Крім того, вживання руколи — це профілактика діареї.

Ця зелень також контролює рівень глюкози в крові.

Рукола має сечогінний продукт, тому допомагає запобігти захворювання органів сечовидільної системи. Крім того, салат з руколою швидко усуне набряки.

Рукола — чудовий відхаркувальний засіб. Як тільки у вас з’явився кашель, додайте в свій денний раціон салат з руколи, щоб швидко подолати його.

Зелень захищає слизову шлунка від різного роду негативного впливу. А це профілактика виразки шлунка.

Рукола допомагає підтримувати гарну фігуру. Салат з руколи багатий на харчові волокна. А вони прискорюють метаболізм і очищають ШКТ від токсинів. Ось чим корисна рукола для кожної жінки! Тому салат з руколою нерідко рекомендують дієтологи.

Регулярне споживання зелені попередить розвиток акне, усуне пігментні плями та чорні точки. Крім того, салат з руколою зволожить шкіру зсередини, забезпечивши її еластичність. Це дієвий метод боротьби з віковими зморшками.

Рукола — це потужний детоксикант, багатий антиоксидантами. Тому салат з руколою запобігає розвитку онкологічних захворювань, властивих жінкам. Зелень також позбавляє від збудження нервової системи в період менструації і гормональних перебудов. Вона рятує від почуття тривоги, нервового напруження і стресів.

Читайте також: Чому треба їсти яблука щодня — МОЗ

Схожі новини