Передплата 2024 «Добрий господар»

Російські хакери атакували парламент Німеччини, - ЗМІ

  • 26.03.2021, 19:55
  • 667

Російські хакери здійснили кібератаку на німецький Бундестаг — постраждали комп’ютери щонайменше сімох депутатів Бундестагу та 31 депутата регіональних парламентів

Про це повідомляє Der Spiegel.

За даними видання, група хакерів під назвою Ghostwriter здійснила атаку за допомогою так званих фішинґ-листів на приватні електронні адреси політиків, тобто йдеться про повідомлення від нібито надійних відправників, справжня мета яких — викрадення всього облікового запису.

Більшість політиків, чиї комп’ютери атакували хакери, належать до партій ХДС/ХСС та СДПН. Нині не відомо, чи вдалося хакерам заволодіти якимись даними.

Експерти з питань безпеки вважають, що за кібератакою стоїть російська військова розвідка ГРУ. В урядових колах Німеччини кажуть, що хакери атакували не лише депутатів парламенту, а й політичних активістів у Гамбурзі та Бремені.

Читайте також: Хакери поцупили конфіденційну інформацію великої української IT-компанії

Як пише Der Spiegel, група хакерів Ghostwriter існує давно. За інформацією ІТ-експертів, раніше вона була відома як організація, що займається «зломами і викраденнями інформації». Також Ghostwriter спеціалізується на продукуванні фейкових новин. Так, хакери отримували доступ до популярних онлайн-видань та блогів, щоб публікувати фейкові статті або фотографії.

Наприклад, у повідомленні, розміщеному на балтійському сайті 25 вересня 2019 року, стверджувалося, що німецькі солдати НАТО нібито осквернили єврейське кладовище в Литві, а в 2018 році з’явився фейк, що танк НАТО нібито наїхав на дитину в Литві. Окрім того, хакери розповсюджують підробні листи та цитати від генералів НАТО.

Схожі новини