Передплата 2024 «Добра кухня»

Байден збирається йти на другий термін

  • 26.03.2021, 10:15
  • 552

Президент США Джо Байден розглядає можливість балотуватися на цю посаду у 2024 році

Про це він заявив під час першої пресконференції.

Журналістка запитала у Байдена, чи буде він говорити про те, що збирається на другий президентський термін, як це робив його попередник Дональд Трамп.

«Так, я хотів би. Я думаю, що я буду переобиратися», — сказав Байден і посміхнувся.

Він наголосив, що це лише «припущення», а не точна заява і твердження. Також Байден підтвердив: якщо буде обиратися, то з Камалою Гарріс як кандидатом на пост віцепрезидента. Він назвав її «прекрасним партнером».

На питання журналістки про те, чи буде його головним опонентом Дональд Трампа — Байден розсміявся. Він сказав, що не знає про те, що станеться через три-чотири роки. І чи буде взагалі існувати ще Республіканська партія.

Читайте також: Трамп вперше після виборів з'явився на публіці: про що говорив

Зараз Байдену 78 років. Він увійшов в історію, як найстаріший президент США. У 2024 році Байдену буде 82 роки, а на момент закінчення другого президентського терміну — 86 (в США не дозволено обиратися на третій і наступні терміни).

Лідер республіканців у Сенаті США Мітч Макконнелл заявив, що «безумовно» готовий підтримати Дональда Трампа, якщо той переможе в номінації на посаду президента від Республіканської партії на виборах 2024 року.

Схожі новини