Передплата 2024 «Добрий господар»

Київський університет очолив галичанин

За перемогу подякував родині – і одночасно вибачився перед нею...

Завершилася багатомісячна епопея з обрання ректора Київського національного університету ім. Шевченка. У другому турі цих перегонів перемогу здобув проректор цього вишу Володимир Бугров. Він здобув підтримку 74,31% виборців університету. Суперника Бугрова — ще одного проректора Олександра Рожка — підтримали 12,39% учасників виборів.

Нинішні ректорські перегони у КНУ запам’яталися участю у них колишнього спіке­ра Верховної Ради, екскерівника Адміністра­ції президента Володимира Литвина. Політична і наукова громадськість жорстко критикувала цього кандидата — за причетність до негативних для України подій. Литвин, зокрема, посприяв ратифікації сумнозвісних Харківських угод. А ще йому дорікали за науковий плагіат. Це, поза сумнівом, вплинуло на перебіг виборів ректора КНУ. У першому турі Литвин набрав менше 4%. Ображений політик спересердя подав у від­ставку з посади голови наглядової ради цього університету…

Ну, а «іменник» Володимир Бугров подякував усім, хто підтримував його. Особливу вдячність висловив родині, зокрема матері, яка живе у Бучачі на Тернопільщині. Ректор зізнався, що «без їхньої турботи, підтримки та любові всьо­го цього не відбулось би». І додав: «Мій похід на вибори завдав їм багато прикрощів та пережи­вань, за що я щиро прошу вибачення!» .

Схожі новини