Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Прихильники «Голосу» розкритикували депутатів у коментарях під партійною заявою

  • 25.03.2021, 16:44
  • 567

Прихильники в коментарях під заявою партії розкритикували депутатів «Голосу»

Як відомо, кілька народних депутатів з фракції «Голос» заявили, що їх попередили про можливе виключення з партії через неузгоджене голосування у парламенті.

Скандал у «Голосі» став публічним на тлі суботніх подій під Офісом президента, коли Ярослав Юрчишин в коментарі під дописом очільника фракції «Голос» Ярослава Железняка повідомив про рішення Політради щодо можливого виключення з партії групи нардепів.

У заяві партії йдеться, що нещодавня ситуація у фракції Верховної Ради — прецедент порушення партійної і фракційної дисципліни.

«Політична рада не могла не відреагувати на ситуацію, що склалася в залі ВРУ 16 березня 2021 року, і засудила спільне голосування частини фракції „Голосу“ у Верховній Раді разом з представниками більшості від „Слуг Народу“ та олігархічних груп». Також відповідно до процедур Статуту партії Політрада звернулася до Контрольно-ревізійної комісії партії з проханням надати оцінку цьому інциденту та дослідити причини і обставини голосування членів фракції. Заяви окремих членів фракції щодо їх виключення з партії є такими, що не відповідають дійсності", — зазначається в заяві.

«Ми вважаємо цю ситуацію ознакою наступного етапу розвитку організації, коли всі її члени мають усвідомити універсальність правил та процедур, що забезпечують ефективність та монолітність партії», — пише «Голос».

Прихильники партії у коментарях розкритикували заяву і ситуацію всередині фракції.

Olena Sinchenko: Краще б мовчали вже

Олег Слабоспицький: По ходу малось на увазі, що «принципи та цінності» це: — заявляти про можливу коаліцію зі Слугами; — хизуватись направо і наліво «рєшаловом» питань в Офісі Президента; - наїжджати на УКФ і добитись вибування з конкурсу.

Юлії Федів — відкрито підтримувати клуб Стереоплаза і його політику запрошувати артистів з РФ; - нахабно протискати російський проєкт Бабиного Яру. Дякую, але такого щастя нам не треба.

Roman Dymko: Думаю, це шлях до початку кінця. На жаль…

Oleksii Protyniak: Самопомич 2.0. Решили выдавить нормальных депутатов, молодцы. С рейтингом 2% нужно и дальше заниматься кулуарщиной. Осталось ещё в коалицию с Зеленским войти. А Устинова, Юрчишин и Бобровская молодцы. Только из-за вас, и голосовал за Голос.

Eugenia Ferdman: Я розумію, що цей текст накрапали PRники і бідні мали щось писати, але ви не враховуєте наступного: — переважна частина ваших виборців люди з інтелектом; - багато людей знають «неугодных» особисто і казки тут недоречні; - ці люди вже були кісткою у горлі багатьох через свою позицію і навряд чи зігнуться перед «страшним тягарем партійної дисципліни». Цей пост жалюгідний. Сідайте за переговори з «порушниками» бо це обличчя партії і обговорюйте чесно куди прямує ГОЛОС, і чи це вірний напрямок?

Evgenia Velikaya: Вибачте, це з дисертації Іллі Киви уривок? «Питання погодження конституційної процедури щодо питань повноважень Президента України є фундаментальним питанням політики і не може залишатися без уваги».

Stepan Bilovus: Думаю, що як в громадськості, в нас просто було недостатньо інформації. Перед тим як пішов Вакарчук вже говорили про внутрішні конфлікти. Зараз так виглядає, що точка дійшла до межі кипіння і що це саме ціннісні конфлікти. Такого роду конфлікти не можна приховувати, але… страх… репутаційні ризики. Тим більше, який в Україні досвід будівництва партій? Так, ми всі, і партії тут не вийняток, повинні цей страх викорчовувати, а це не так просто… Як на мене, це точка кристалізації. А одноразовими, на жаль, робимо їх ми. Демократія це постійна, важка праця.

Олег Подольський: Заява, яка ще більше відвертає від партії. Сумно, оскільки являвся вашим виборцем…

Схожі новини