Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Львівські велосипедисти штурмують міську раду: чим незадоволені?

  • 25.03.2021, 14:10
  • 827

Попри червону зону карантину, близько 300 осіб на велосипедах, електросамокатах, моноколесах і гіроскутерах зібралось біля входу в Ратушу.

Активісти все ж були в масках та намагались дотримуватись дистанції, а також їздили колами навколо міськради, повідомляє Gazeta.ua.

Причиною протесту є те, що в бюджеті розвитку міста на поточний рік майже не передбачено фінансування велоінфраструктури. Тож побудова нових велодоріжок у Львові не планується.

«Хочемо показати, що велосипедистів у Львові є багато і нам потрібні безпечні велодоріжки. Будують все більше автодоріг, але Львів не гумовий і не може втиснути ту кількість автомобілів, яких в місті стає все більше. Громадський транспорт теж їздить переповнений. Під час карантину безпечніше пересуватися велосипедом. Дозволяє дотримуватись соціальної дистанції й не залежати від заторів. Нові велодоріжки сприяли б цьому», — зазначив у коментарі Gazeta.ua заступник голови львівської асоціації велосипедистів Дмитро Гурин.

Читайте також: Акція під ОПУ закінчилась сутичками з поліцією

За його словами, згідно з новими поправками до закону, скутеристи та водії моноколіс прирівнюються до велосипедистів і теж мають право користуватись велодоріжками.

Кабмін дозволив велосипедистам їздити смугою для маршрутних транспортних засобів. Вважають, що такий рух для них є безпечнішим.

Схожі новини