Передплата 2024 «Добрий господар»

Україна випередила Росію у рейтингу найкращих спецслужб світу

  • 25.03.2021, 11:15
  • 791

Болгарський журналіст Христо Грозєв з організації розслідувачів Bellingcat, який займається вивченням та інформаційною боротьбою з російськими спецслужбами, назвав свій топ-7 спецслужб світу

Він поставив Україну вище Росії, написавши про це в Twitter і анонсувавши своє інтерв'ю з LIGA.net.

Грозєв повідомив, що поговорив з LIGA.net. і відповів (суб'єктивно) на питання про кращі, на його експертну думку, розвідслужби.

«Використовуючи певний набір критеріїв, я розташував розвідувальні служби України вище російських — частково через недавні зухвалі операції щодо екстракції на зразок операції Цемаха або щодо ПВК Вагнера», — пояснив він.

Ось список від Грозєва:

  1. Ізраїль
  2. Китай
  3. Нідерланди
  4. Британія
  5. США
  6. Україна
  7. Росія

Про Цемаха. У червні 2019-го спецслужби України «висмикнули» з ОРДЛО «командира ППО» бойовиків Володимира Цемаха для розслідування справи про збиття лайнера рейса МН17. Він нібито був свідком падіння Boeing. Бойовика допитали для Гааги, але потім, під натиском Кремля, видали РФ разом з іншими по обміну.

Працівник Bellingcat уточнив, що, як і раніше, не коментує розслідування щодо так званого Вагнергейту.

«А чутки, поширювані сьогодні в Україні про те, що ми „отримали наведення від західної розвідки про саботаж“, є просто дикими і безвідповідальними вигадками», — резюмував він.

Читайте також: Дуже страшне кіно, або чому Зеленський боїться розслідування Bellingcat?

ПРО ВАГНЕРГЕЙТ. Влітку 2020-го під Мінськом затримали 33 найманця ПВК «Вагнера». Україна запросила їх видачу, але Білорусь віддала їх РФ. Журналіст Бутусов написав, що це була операція українських спецслужб, яку зірвав якийсь «кріт» на Банковій. Там все заперечують. Bellingcat збирається розповісти, що ж відбулося насправді.

Схожі новини