Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Президент затвердив Стратегію деокупації та реінтеграції Криму

  • 24.03.2021, 18:30
  • 540

Указ про введення в дію відповідного рішення Ради національної національної безпеки і оборони опублікований на сайті глави держави 24 березня

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Президент України Володимир Зеленський затвердив Стратегію деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Стратегія визначає комплекс заходів дипломатичного, військового, економічного, інформаційного, гуманітарного та іншого характеру, спрямованих на відновлення територіальної цілісності, державного суверенітету України в міжнародно визнаних кордонах шляхом деокупації та реінтеграції Криму.

Документ визначає пріоритети для держави щодо захисту прав і свобод людини, порушених унаслідок тимчасової окупації Кримського півострова, а також головні напрямки відповідної економічної, соціальної, гуманітарної, екологічної, інформаційної, оборонної та безпекової політики.

В Офісі президента вказали, що стратегія дає чіткий сигнал міжнародній спільноті, що Україна послідовна у своїх діях із відновлення територіальної цілісності, порушеної внаслідок нехтування Російською Федерацією своїми міжнародними зобов’язаннями.

Рада національної безпеки й оборони України 11 березня затвердила Стратегію деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Читайте також: У Криму окупанти катували струмом українського журналіста

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень