Передплата 2024 «Добре здоров’я»

НАТО посилить підтримку України й Грузії

  • 24.03.2021, 09:15
  • 613

Північноатлантичний Альянс має намір надалі посилити політичну і практичну підтримку Україні і Грузії, які є близькими та поважними партнерами НАТО у Чорноморському регіоні

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Про це у вівторок у Брюсселі під час пресконференції за підсумками першого дня зустрічі міністрів закордонних справ країн-союзниць заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє «Укрінформ».

«Ми розглядаємо, як надалі зміцнити наше партнерство на політичному та практичному рівні. Ми також вітаємо той факт, що обидві країни, Україна і Грузія, надають підтримку і допомогу для різних операцій та місій НАТО… Посилення партнерства з сусідами є одним з головних положень програми НАТО 2030. В наших інтересах, щоб наші сусіди були стабільним і успішними. Україна і Грузія є країнами-аспірантами на членство в НАТО, і ми підтримуємо їх зусилля в імплементації реформ, щоб вони могли рухатися вперед євроатлантичним шляхом», — наголосив Столтенберг.

Відповідаючи на запитання журналістів, він зауважив, що у відповідь на агресивну поведінку Росії НАТО збільшило свою присутність на суходолі, в морі та у повітрі у регіоні Чорного моря, де розташовані три прибережні країни-союзниці, — Туреччина, Румунія і Болгарія, а також такі близькі партнери НАТО, як Україна і Грузія, і буде продовжувати робити це надалі.

«Кращим сигналом від нас для Росії може бути те, що ми виконали найбільше посилення нашої колективної оборони з часів завершення холодної війни, дислокували нові бойові групи у Східній частині Альянсу. Ми маємо сили високої готовності, ми збільшили оборонні витрати, ми організовуємо більше навчань, і ми нарощуємо нашу співпрацю з партнерами, такими як Грузія і Україна. Я думаю, що це надсилає чітке послання будь-якому потенційному противнику НАТО», — наголосив керівник Альянсу.

Читайте також: ЄС проти проєкту «Північний потік — 2»: він суперечить інтересам союзу та нівелює інтереси України

Схожі новини