Передплата 2024 «Добрий господар»

Нардеп від "Слуги народу" запропонував звільнити усіх медиків, які відмовилися від вакцини Covishield

  • 23.03.2021, 14:15
  • 620

Цю пропозицію обранець від "Слуги народу" Дмитро Гурін висловив на своїй сторінці у соцмережах

«В Київському інституті пульмонології (!), за словами завідувачки одного з відділень, вакцинуватись погодились 20% лікарів. Сама завідувачка вже двічі хворіла ковідом, але „не відчуває внутрішньої впевненості в необхідності вакцинації“. Що це означає на практиці? 80% „лікарів“ потрібно звільнити, а їх зарплату віддати 20%», — написав Гурін.

Він додав, що люди, які не вважають за потрібне вакцинуватися, «не можуть вважатися лікарями», «тому, якщо їх звільнять, залишаться працювати справжні лікарі. Вони й будуть лікувати».

Глава партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко наголосив, що це особиста позиція Гуріна.

«Це не позиція фракції, це не на Facebook (офіційній сторінці) фракції. Це його бачення і його дискусія», — підкреслив у коментарі Страна Корнієнко.

Водночас Корнієнко зауважив, що участь лікарів у кампанії з імунізації дозволила б збільшити довіру до AstraZeneсa серед населення.

«Будь-яка людина може відмовитися від вакцинації, у нас поки немає у законах ніяких заходів щодо цього. Це право людини, ми можемо тільки закликати до доброї волі усіх, хто в черзі на вакцинацію, зокрема лікарів», — пояснив депутат.

Читайте також: «Слуги» ініціюють позачергове засідання через події на Банковій

Схожі новини