Передплата 2024 «Добра кухня»

У восьмій лікарні Львова облаштовують нове COVID-відділення

  • 22.03.2021, 19:34
  • 558

У восьмій клінічній лікарні Львова готують додаткове відділення для хворих на Covid-19 та додаткову реанімацію

Зараз там тривають ремонтно-будівельні роботи, з якими допомагають курсанти Університету безпеки життєдіяльності ДСНС України. Відкрити нове відділення сподіваються за 10 днів.

За інформацією керівника медзакладу Василя Трунквальтера, у приміщенні колишньої 4-ї поліклініки облаштують шпиталь, а реанімацію — в актовому залі.

«У шпиталі плануємо розгорнути 38 додаткових ліжок. Об'єми робіт великі, та ми будемо робити все якнайшвидше. Також тривають демонтажні роботи в актовому залі лікарні, де будуть додаткові реанімаційні ліжка», — зазначив Василь Трунквальтер.

Читайте також: 91-річний львів’янин одужав від коронавірусу

Міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що додаткові ліжка готують у всіх медичних установах Львова. Зокрема, у лікарні швидкої медичної допомоги буде понад 650 місць.

«У 8-й лікарні зараз є 160 хворих на COVID. Однак ця лікарня готова прийняти до 350 хворих. У підсумку, це буде одна з найбільших „ковідних“ лікарень в Україні. Хоча резерв тут достатній, але ніхто не може спрогнозувати ситуацію. Тому працюємо на випередження», — наголосив мер Львова.

Нагадаємо, на Львівщині щодня виявляють близько тисячі нових випадків захворювання на коронавірус. Через великий наплив пацієнтів у міських лікарнях критично не вистачає лікарів.

Андрій Садовий оголосив набір медиків для боротьби із коронавірусом у Львові. Менше ніж за дві доби прийти на допомогу львівським колегам зголосилось 343 медики з різною спеціалізацією.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень