Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Насіння – це не тільки смачно

  • 22.03.2021, 19:00
  • 657

Гарбузове насіння – прекрасний засіб для профілактики простатиту й збереження здоров’я передміхурової залози

Застосовувати його можна по-різному. 0,5 кг сирого очищеного гар­бузового насіння пропустити крізь м’ясорубку і змішати зі склянкою (200 г) меду. Для кращого загустіння поста­вити в холодильник на 3−4 год. Потім із загуслої маси сформувати кульки діаметром 1−1,5 см і зберігати їх у хо­лодильнику. Щоранку за пів години до їди з’їдати по кульці. Після закінчення лікування зробити перерву на 1 рік.

Цілющу суміш можна приготувати трохи інакше. 0,5 кг добре просушеного гарбузового насіння подрібнити, не очи­щаючи від шкірки, у кавомолці. Просіяти крізь сито й приймати по 2 ст. ложки по­рошку тричі на день перед їдою, запива­ючи склянкою теплої води з розчиненою в ній 1 ч. ложкою меду. Курс лікування — 2−3 місяці.

Є ще простіший спосіб прийому на­сіння: у сирому вигляді очистити його від шкірки й уживати по 20 штук 3 рази на день до їди. Курс лікування — 3−4 мі­сяці.

Щоб лікування було максимально ефективним, вважають фахівці, треба займатися спортом, відмовитися від куріння й алкоголю, раціонально хар­чуватися. Включати в меню такі про­дукти, як петрушка, селера, часник, го­ріхи, сочевиця, горох, квасоля, груші.

Мирон Кулик для газети «Добре здоров'я»