Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

10 продуктів для здоров'я шкіри та волосся

  • 23.03.2021, 20:30
  • 12.7K

Щоб добре виглядати, необхідно не тільки користуватися косметичними засобами, а й добре харчуватися

Ми підготували підбірку з найбільш корисних продуктів для шкіри та волосся.

Жирні сорти риби

У жирних сортах риби міститься велика кількість корисних здоров'я Омега-3-кислот, які необхідні для нормального функціонування організму, а також для волосся. Омега-3 кислоти впливають на стан волосяного стержня. Для того, щоб волосся було здоровим і блискучим, треба додавати в дієту багаті Омега-3-кислотами продукти: філе лосося і форелі, червону ікру і морепродукти, риб'ячий жир.

Морська капуста

Морська капуста, яка продається в кожному супермаркеті і коштує недорого, містить багато заліза, марганцю, йоду, міді, цинку, Омега-3-кислот і селену. Всі ці мікроелементи необхідні як для здоров'я в цілому, так і для гарного стану шкіри, волосся і нігтів.

Зелені листові овочі

Шпинат —джерело вітаміну С, вітаміну Е і бета-каротину, які необхідні для свіжості та молодості шкіри. Зі шпинату та інших зелених листових овочів можна готувати овочеві запіканки, супи, млинці, яєчню, смузі. Для кращого ефекту готуйте шпинат з продуктами, в яких багато вітаміну С, наприклад — зі соком лимона.

Мигдаль

Мигдаль — продукт номер один для тих, хто турбується про своє здоров'я і хоче добре виглядати. Мигдаль містить жирні кислоти Омега-3 і Омега-6, вітамін Е, вітамін краси та молодості біотин, а також багато білка, який зміцнює волосяні фолікули.

Овочі

Помідори — джерело антиоксиданту лікопіну, який потрібен для того, щоб шкіра довше залишалася молодою та здоровою. У червоному солодкому перці міститься більше вітаміну С, ніж в апельсинах (вітамін С необхідний для вироблення колагену, який забезпечує пружність шкіри).

Ягоди

У ягодах багато вітамінів і мікроелементів, які уповільнюють процес старіння. Крім того, в ягодах багато вітаміну С, який необхідний для здоров'я шкіри. Спробуйте додати склянку малини, чорниці або ожини до щоденного сніданку або почніть готувати фруктово-ягідні смузі — смачно, просто і корисно!

Кисломолочні продукти

Багаті пробіотиками продукти, зокрема, йогурт, кефір, кисломолочна закваска покращують травлення, що впливає на багато функцій організму. І на стан шкіри теж. Спробуйте готувати смузі на кефірі або смузі на йогурті з фруктами і ягодами — це не просто надзвичайно смачно, але й дуже корисно!

Фрукти

Жоден раціон не може бути без фруктів. Корисні і смачні яблука, багаті вітаміном С ківі, багаті магнієм банани — всі ці продукти роблять вас не тільки здоровими, але й красивими! А ще фрукти — це дуже смачно.

Насіння льону

Як і жирні сорти риби, насіння льону —джерело Омега-3-кислот, необхідних для шкіри та волосся. Додавати насіння льону можна в салати, овочеві страви і фруктові смузі.

Какао та чорний шоколад

Якщо у вас є звичка зберігати в тумбочці шматок чорного шоколаду, ми вас не засуджуємо. Більше того, така звичка навіть може бути корисною. Не лише для гарного настрою, а й для зовнішності. Трохи чорного шоколаду з високим вмістом какао добре впливає на стан шкіри, волосся і нігтів. Щоправда, вживати варто лише шоколад з вмістом какао 70% і більше.

Читайте також: Краса і здоров'я: які продукти згубно впливають на шкіру

Схожі новини