Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Фахівці визначили найщасливішу країну світу

  • 21.03.2021, 15:35
  • 719

Фінляндія четвертий раз посіла перше місце в рейтингу найщасливіших країн світу

Про це свідчить «Всесвітній звіт щастя-2021» (World Happiness Report 2021).

Фахівці, що складають «Всесвітній звіт щастя», в цьому році зіткнулися з унікальною проблемою — їм довелося з’ясувати, як пандемія вплинула на суб’єктивний добробут і навпаки. Зокрема, цьогоріч важливими показниками щастя стали довіра людей один до одного і довіра до своїх урядів.

«Нам потрібно терміново засвоїти уроки COVID-19. Пандемія нагадує нам про глобальні екологічні загрози, нагальну потребу співпраці та труднощі налагодження відносин в кожній країні та в усьому світі. „Всесвітній звіт щастя-2021“ свідчить про те, що ми маємо жадати добробуту, а не просто багатства, яке буде скороминущим, якщо ми не навчимося розв’язувати проблеми сталого розвитку», — говорить американський економіст і педагог Джеффрі Сакс.

Фахівці опитали людей у 149 країнах і попросили оцінити своє відчуття щастя. У п’ятірку «найщасливіших» країн увійшли Данія, Швейцарія, Ісландія і Норвегія. Список очолила Фінляндія.

Україна в цьому році посіла сто десяте місце (піднялася на 13 сходинок порівняно з 2020 роком)

Найбільш «нещасними» виявилися Афганістан, Лесото, Ботсвана, Руанда і Зімбабве.

Читайте також: Науковець визначив вік, коли настає пік радості та щастя

З ініціативи ООН із 2013 року 20 березня відзначається Міжнародний день щастя. Свято було запроваджено для визначення важливості щастя в житті людей в усьому світі.

У цей день щорічно публікується Міжнародний індекс щастя, що враховує рівень прибутку, очікувану тривалість життя, ступінь соціальної підтримки, особистої свободи, ставлення людей до корупції та щедрість народу.

Схожі новини