Передплата 2024 «Добра кухня»

Протест біля ОП: затриманому активісту загрожує сім років ув'язнення

  • 21.03.2021, 12:35
  • 768

Під час протестів під Офісом Президента поліція затримала ветерана АТО та засновника видавництва "Дім Химер"

Чоловіку вже висунули обвинувачення, повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у Facebook.

Він також оприлюднив відео, на якому підозрюваний б'є шибки у будівлі ОП. За словами Геращенка, докази вандалізму та хуліганства є на відео.

Один із соратників Сергія Стерненка Роман Ратушний після затримання чоловіка назвав його мирним протестувальником. За його словами, активіст не мав стосунку до заворушень. А вандалізмом займалися наймані поліцейськими провокатори.

Читайте також: Одеса підтримала Стерненка

Водночас, на думку Геращенка, затриманий не був мирним протестувальником і має відповісти за свої дії.

«Якщо це дійсно так, і поліцейскі затримали поліцейського провокатора, а не звичайного вандала-хулігана, то я не розумію, чому вчора під відділок поліції прийшла юрба громадян, які з бійкою вимагали випустити затриманого? Провокатори, за спинами яких стоять політикани, не хочуть нести відповідальність за свої вчинки» — написав Геращенко.

За його словами, інші активісти хотіли звільнити його, щоб той уникнув покарання.

У поліції підтверджують, що почали провадження за статтею про хуліганство, яка передбачає до семи років позбавлення волі.

Також у соцмережах після затримання активісти одразу ж опублікували ім'я чоловіка. Це Влад Сорд — ветеран АТО та засновник видавництва «Дім Химер». Його справжнє ім'я — Владислав Стафійчук, був бійцем 93-ї окремої механізованої бригади із позивним «Змій».

Схожі новини