Передплата 2024 ВЗ

Масові протести по всій Україні: підприємці відреагували на черговий локдаун

  • 19.03.2021, 14:20
  • 1 325

19 березня у Львові, Києві, Дніпрі, Полтаві, Кременчуці, Краматорську та Миколаєві підприємці вийшли на акції незгоди через посилення карантину

У центрі Львова на площі Ринок під стінами Ратуші акцію протесту влаштували десятки місцевих підприємців.

Перший заступник мера Львова Андрій Москаленко зазначив: «Я навіть не знаю що на це сказати. Ситуація в реанімаціях і лікарнях справді є критичною. І стає ще гіршою. Мені здається вже кожен розуміє, що треба обмежувати кількість комунікацій. Тим паче обмеження запроваджується справді там, де є загроза скупчень».

Біля Дніпропетровської обласної державної адміністрації підприємці теж зібралися на акцію протесту проти введення жорсткого карнатину.

З плакатами та прапорами були люди з Дніпра, Іларіонове, Новомосковська, Павлограда та інших міст.

Фото 49000.com.ua
Фото 49000.com.ua

На плакатах представники малого і середнього бізнесу написали:

«Ні — вибірковому карантину!»

«РРО остаточно знищить ФОП»

«Вимагаємо мораторій на перевірки»

«Ми будемо боротися з владою до кінця. Ми хочемо жити в Україні і давати можливість тут заробляти», — зазначила активістка Наталія Єшонкулова.

Інші підприємці наголосили, що через карантин безліч працівників звільняється, закриваються магазини. Значно зменшився заробіток, немає можливості оплачувати оренду приміщень і торгових точок.

Також, як передає видання РБК-Україна, у Києві на протести вийшли представники «SaveФОП». Вони вимагають скасувати рішення щодо посилення карантину в столиці. Як відомо, з 20 березня у місті діятимуть жорсткі карантинні обмеження.

Акції протесту відбулися і в інших містах.

Зокрема, як повідомляє «Кременчуцька газета», на протести вийшли і в Кременчуці. .

Під мерією зібралися підприємці із плакатами #SaveФОП.

Фото РБК Україна
Фото РБК Україна

Підприємці викрикували гасла про справедливий карантин для бізнесу та сказали, що попередні локдауни запроваджували «для галочки».

За словами учасників, вони протестують через те, що під час карантину страждає саме малий і середній бізнес, а великий продовжує працювати.

«Нехай в цей карантин відпочиває великий бізнес», — сказала одна з підприємців.

Читайте також: Податкові канікули для ФОП I групи триватимуть до травня

Схожі новини