Передплата 2024 ВЗ

«Мають благословення Онуфрія»: у Рівному проведуть «хресну ходу»

  • 19.03.2021, 10:33
  • 557

Священники РПЦвУ у Рівному вирішили не відмовлятись від “хресної ходи”. Бо мають на його проведення благословення предстоятеля РПЦвУ Онуфрія

«Хода є уже традицією. Конкретної вказівки з’їжджатися у Рівне зі всіх храмів області не буде. У ході братимуть участь вірячи виключно по бажанню. Зі свого боку старатимемося дотримуватися усіх карантинних обмежень. Запевняємо у цьому владу та суспільство. Мені дивна критика людей у соціальних мережах. Вони мають зрозуміти, що у часи випробувань та важких епідемій вірянини ходили з хрестами та іконами. Завдяки цим молитвам хвороба відступала», — заявив виданню «Рівне вечірнє» архімандрит РПЦвУ Герман.

Раніше ресурси РПЦвУ повідомляли про перенесення масових демонстрацій проти низки законопроєктів та візиту патріарха Варфоломія в Україну, які мали відбутись 21 березня, через погіршення епідеміологічної ситуації.

Перед тим міський голова Рівного Олександр Третяк не рекомендував проводити «ходу», а єпархія РПЦвУ у Вінниці самостійно перенесла «ходу» на 2 травня.

Схожі новини