Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Китаї заборонили трансляцію кінопремії "Оскар"

  • 18.03.2021, 14:15
  • 504

Китайська влада дала розпорядження місцевим медіа максимально обмежувати новинне покриття церемонії вручення Оскара цього року через присутність в одній з номінацій фільму про протести в Гонконзі

Про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що китайським медіа рекомендували не транслювати церемонію вручення кінопремії «Оскар» у режимі реального часу і мінімізувати висвітлення церемонії в цілому.

Зокрема, причиною цього стала номінація в жанрі «Кращий документальний короткометражний фільм» картини про гонконзькі протести 2019 року «Не розділяй» (Do Not Split).

Крім того, потенційним володарем статуетки за кращий фільм критики називають американського режисера китайського походження Хлою Чжао з фільмом «Земля кочівників» (Nomadland), яка критикувала КНР в одному з інтерв'ю 2013 року.

Читайте також: Дауні-молодший та Гетевей стали номінантами «Золотої малини»

Як відомо, в Гонконзі вже тривалий час протестують проти намірів китайської влади придушити громадянські свободи міста.

Як повідомлялося, колишня британська колонія, Гонконг, повернулася до складу Китаю 1 липня 1997 з умовою, що протягом 50 років там зберігатиметься капіталістичний лад і принцип «Гонконгом керують гонконгці». Проте останнім часом материковий Китай дедалі більше тисне на мешканців цієї території.

Схожі новини