Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"ЄС" випередила ОПЗЖ та наступає на п'яти "Слузі народу": рейтинги партій

  • 18.03.2021, 12:35
  • 682

Якби найближчим часом відбувалися вибори до Верховної Ради України, найбільшу підтримку виборців дістали б чотири партії: "Слуга народу", "Європейська солідарність", ОПЗЖ та "Батьківщина"

На це вказують результати соціологічного опитування, проведеного Центром Разумкова.

За «Слугу народу» готові віддати свій голос 18% усіх опитаних, або 26,5% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за яку партію голосуватиме. За партію «Європейська солідарність» готові віддати свій голос відповідно 13% і 20% опитаних, за партію «Опозиційна платформа — За життя» — відповідно 13% і 18%, за ВО «Батьківщина» — відповідно 7% і 9%.

Зауважимо, що підтримка партії «Європейська солідарність» продовжує зростати. У лютому політсилу підтримували лише 18,1% респондентів. Так, «Євросолідарність» з лютого піднялася на друге місце і обігнала партію «Опозиційна платформа — За життя».

Окрім того, мала би шанси потрапити до Верховної Ради партія «Сила і честь» із показником підтримки у 5,2% респондентів.

Читайте також: Українці назвали головне розчарування року — опитування

Довідково: дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 5 по 9 березня 2021 року методом інтерв'ю «обличчям до обличчя» за місцем проживання респондентів. Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Схожі новини