Передплата 2024 «Добра кухня»

Хто найкращий серед шахістів-студентів?

Режим онлайн дозволяє шахістам проводити масові турніри, не вкладаючи коштів у перельоти, харчування у ресторанах і готелі. Сідаєш собі вдома за шахівницю, вмикаєш комп’ютер - і починаєш грати із суперником, якого досі навіть не знав... Приблизно так виглядав і перший чемпіонат світу ФІДЕ серед студентів

До участі зголоси­лися понад тисячу студентів зі 146 на­вчальних закладів усіх кон­тинентів планети. Усіх роз­ділили на чотири групи, по два переможці яких вийшли до фінальної стадії змагань. Серед учасників я знайшов імена студентів Львівсько­го держуніверситету фізич­ної культури (скорочено цей заклад представляли так — Університет імені І. Бобер­ського). Найкраще з наших виступив студент другого курсу ЛДУФК Кирило Шев­ченко, який тільки на пів очка відстав від переможця групи, А Антипова (гросмейстер із РФ представляв американ­ський Університет Міссурі). В іншій групі також переміг представник цього універси­тету, ще один переможець представляв Університет Те­хасу. А честь Старого Світу захистив вірменський грос­мейстер Мартиросян (Дер­жавний університет фізичної культури, Єреван).

У четвер, 18 березня, вісім переможців серед чоловіків і жінок (по два з кожної групи) розіграють за олімпійською системою звання чемпіона світу серед студентів.

А тим часом…

ФІДЕ продовжує традицію фінансової підтримки видат­них шахістів і тренерів минулого, вік яких далеко за 60 ро­ків. Цьогоріч допомогу 2,5 тисячі євро отримають 12 ша­хістів і тренерів, а також чеський історик шахів, 74-річний письменник Ян Календовський. У попередні роки серед нагороджених були львівські гросмейстери Марта Літин­ська і Олег Романишин, а також заслужений тренер Укра­їни Віктор Желяндинов, якому 17 березня минуло 86 ро­ків. Вітаємо!

Схожі новини