Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Арахамія назвав лайку Арестовича у фейсбуці "мережевим етикетом"

  • 17.03.2021, 12:35
  • 609

17 березня глава фракції "слуг" у Верховній Раді Давид Арахамія став на бік речника української делегації у ТКГ Олексія Арестовича, який "послав" співрозмовника за вимогу писати українською

Про це голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив журналістам під стінами Верховної Ради, передає Еспресо.TV.

Журналістка запитала нардепа, як той ставиться до нецензурної лексики в парламенті та побуті, на що Арахамія з посмішкою відповів — позитивно.

«Я дуже люблю нецензурну лексику і зловживаю нею дуже активно, але на камеру намагаюсь мінімізувати цей процес», — зазначив він.

Арахамія зауважив, що негативно ставиться до впровадження штрафів за лайку.

«Це народна мова, чому ми повинні штрафувати людей, я не розумію?» — відповів депутат.

Тоді журналісти запитали Арахамію, як він ставиться до скандалу з радником глави офісу президента Олексієм Арестовичем, який посідає посаду спікера Української делегації у ТКГ та дозволив собі «послати» підписника, що попросив його писати українською у соцмережі.

«Я не чув взагалі, що там було… У своєму фейсбуці? Дивіться, фейсбук-війни, — це такий нормальний процес, в якому ми живемо, там люди можуть…» — почав відповідати Арахамія, коли журналістка урвала його, зазначивши, що Арестович — «обличчя держави».

«Яке обличчя? Коли людина чіпляється, я сам не стримуюсь», — сказав він.

Читайте також: Відверто «послав»: Арестович нецензурно відповів на прохання перейти на українську мову

Журналісти відповіли Арахамії, що його колега по фракції Євгенія Кравчук назвала поведінку Арестовича свинством.

«Дивіться, я не знаю, що там Євгенія сказала, я просто кажу, що в фейсбуці є свій „мережевий етикет“. І згідно з цим „мережевим етикетом“ люди можуть на своїй сторінці відповісти, як завгодно», — промовив нардеп.

«Я в своєму фейсбуці теж можу матюкатись, я вам одразу скажу», — додав Арахамія.

Зазначимо, 16 березня народний депутат від партії «Голос» Роман Лозинський разом із ще півсотнею парламентарів ініціював депутатський запит до президента Володимира Зеленського про відсторонення Арестовича з ТКГ.

Схожі новини