Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У переговорах щодо Донбасу взяла участь терористка з «ДНР»

  • 16.03.2021, 18:15
  • 761

ОБСЄ, яка модерує переговори, заявила, що «виключення учасників не входить у її компетенцію»

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

16 березня робоча група ТКГ з питань Донбасу пропрацювала лише одну годину через те, що до переговорів допустили допуск «експертку» Майю Пирогову, яку в Україні судили за тероризм.

Про це повідомив член української сторони в ТКГ Сергій Гармаш.

Модератор групи від ОБСЄ посол Морель оголосив перерву на прохання української сторони.

Україна, в повній відповідності з Мінськими угодами, попросила ОБСЄ видалити з групи запрошену з Донецька «експертку» Майю Пирогову. Вона була засуджена за тероризм в Україні на 10 років і оголошена в розшук.

Морель, який має займатись модерацією переговорів, заявив, що «виключення учасників не входять у його компетенцію».

«Такі „учасники“ делегітимізують переговори, позбавляють їх сенсу. Оскільки посол Морель заявив, що це не в його компетенції, то ми попросили перерви, поки це питання не врегулює ТКГ, в компетенцію якої, за словами представника ОБСЄ, входять подібні проблеми», — розповів Гармаш.

За його словами, актуальним залишається і питання участі в переговорах «гостей» з Луганська, на що українська сторона не давала своєї згоди.

Посол Морель обґрунтовує їх участь «постійною практикою, яка встановилась тому, що півтора місяці Леонід Кравчук мовчав з цього приводу на засіданнях ТКГ».

Хоча українська сторона це заперечує і заявляє, що ледь не на кожному засіданні вони оскаржували участь в переговорах бойовиків «ДНР».

Читайте також: РФ готується до великого наступу, — правозахисники

Схожі новини