Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львові під апаратом ШВЛ перебуває десятирічна дитина

  • 16.03.2021, 15:10
  • 615

Це перший складний випадок в обласній дитячій лікарні із жовтня минулого року

Фото пресслужба ЛОДА
Фото пресслужба ЛОДА

На крайній місяць на Львівщині загалом різко зросла кількість дітей, які хворіють на ковід.

Про це сьогодні, 16 березня, під час брифінгу у Львівські ОДА розповіла директор Львівської обласної дитячої лікарні «Охматдит» Олександра Бурда.

«За березень у наш медзаклад в ковідне відділення госпіталізували 43 дитини. З початку 2021 року у нас було 160 хворих», — зазначила вона.

Медик додала, що якщо на початку року з усіх дітей, яких лікували в ковідній зоні, методом ПЛР підтверджували коронавірус у 30−33% дітей, то на сьогодні цей показник становить понад 60%.

«Сьогодні пацієнти, які потрапляють у лікарню, набагато складніші. Так, зараз ми маємо три важкі пневмонії, всі — кисневозалежні. Серед них двоє дітей 17-и років і одна дитина 10-и років, яка перебуває на ШВЛ», — розповіла Олександра Бурда.

Керівник медзакладу пригадує, що вже давно у лікарні не було маленьких пацієнтів під ШВЛ. Попередній такий випадок медики лікували ще у жовтні минулого року. Тоді дитина потребувала штучної вентиляції легень упродовж тривалого часу.

«На сьогодні ми роботу забезпечуємо, чергові бригади є, працюють всі служби. Сподіваюсь, що ми спільними зусиллями зможемо припинити поширення ковідної інфекції, і обірвати цей ланцюжок захворюваності», — додала Олександра Бурда.

Читайте також: Лікар розповів про спотворення і особливості втрати нюху в людей з коронавірусом

Схожі новини