Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Італія посилює карантин через спалах COVID-19

  • 14.03.2021, 17:35
  • 627

У більшій частині Італії з понеділка, 15 березня, посилюють карантинні обмеження

Про це повідомляє BBC.

Так, у густонаселених регіонах Італії, зокрема, в Римі та Мілані, вже з понеділка закриють магазини, ресторани та школи. Жителі міст повинні будуть залишатися вдома, виходити з будинку можна лише на роботу, за станом здоров’я або через інші важливі обставини.

В офісі прем'єр-міністра Італії Маріо Драгі повідомили, що додаткові обмеження триватимуть до Великодня, а протягом трьох вихідних, з 3 по 5 квітня, вся країна перейде до «червоної зони» карантину. За словами Драгі, такі жорсткі заходи можуть мати наслідки для економіки, однак є необхідними, аби уникнути погіршення ситуації з коронавірусом.

Читайте також: «Прикриватися ліктем. Хочете коліном? Так ще крутіше!». Італійська бабуся з порадами щодо коронавірусу стала зіркою мережі

Протягом останніх шести тижнів в Італії зросла захворюваність на COVID-19: щодня фіксують понад 25 тисяч випадків коронавірусу. У більшості регіонів відділення інтенсивної терапії переповнені.

Італія стала однією з перших країн у світі, яка минулого року запровадила локдаун. За весь час пандемії в країні зафіксували понад 3,2 млн. випадків коронавірусу, від ускладнень COVID-19 померли понад 100 тисяч пацієнтів. Це другий після Великої Британії показник за кількістю летальних випадків у Європі.

Схожі новини