Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Зима назавжди: у Раді зробили заяву щодо переведення годинників

  • 14.03.2021, 17:15
  • 1 077

Верховна Рада планує 19 березня розглянути в другому читанні законопроєкт щодо скасування переходу на літній і зимовий час в Україні

Про це заявила заступниця голови комітету з питань економічного розвитку Роксолана Підласа, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Згідно з порядком денним, ми розглядатимемо законопроєкт № 4201 у другому читанні на засіданні комітету економічного розвитку в середу. Це означає, що вже в п'ятницю ми зможемо розглянути його і в сесійній залі парламенту», — сказала Підласа, яка входить до фракції «Слуги народу».

Верховна Рада 3 березня підтримала законопроєкт «Про обчислення часу в Україні» (№ 4201), що передбачає скасування переходу на літній і зимовий час в Україні.

У прикінцевих положеннях законопроєкту зазначається, що у разі ухвалення в цілому він набуде чинності через три місяці після його офіційної публікації.

Читайте також: Життя без переведення годинників на літній і зимовий час: кому це потрібно і навіщо

Раніше Підласа заявила, що в разі, якщо Рада ухвалить законопроєкт в цілому до 25 березня 2021 року, депутати виключать цю норму з фінального тексту документа, і він набуде чинності одразу ж після публікації. Таким чином, в Україні більше не буде необхідності переводити годинник на літній час, що цього року мало відбутися 28 березня.

Якщо Рада не встигне проголосувати за ухвалення відповідного закону, то в Україні ще двічі буде переведено годинник, 25 жовтня — востаннє.

Нагадаємо, 3 березня Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт, який передбачає скасування в Україні переходу із зимового на літній час і навпаки.

Схожі новини