Передплата 2024 ВЗ

Charlie Hebdo випустив провокаційну карикатуру: на ній Єлизавета II душить Меган Маркл

  • 14.03.2021, 12:15
  • 956

Французький сатиричний журнал Charlie Hebdo опублікував скандальну карикатуру після інтерв'ю британського принца Гаррі та його дружини Меган Маркл, які розповіли про расизм в королівській родині

Обкладинка видання опублікована в Twitter.

Свіжий номер проілюстрований зображенням, як королева Єлизавети II душить ногою герцогиню Сассекську.

«Чому Меган втекла з Букінгемського палацу?» — говорить заголовок журналу. «Тому що я не могла дихати», — відповідає намальована фігура Маркл.

Обкладинка Charlie Hebdo явно відсилає до загибелі в США чорношкірого Джорджа Флойда під час арешту в травні 2020-го. Останніми його словами були «Я не можу дихати», оскільки поліцейський використав небезпечний задушливий прийом, придавивши шию чоловіка коліном.

Після цього по всій країні, а також у низці інших держав почалися акції за права темношкірих під гаслом Black Lives Matter («Життя чорних важливі»).

Читайте також: Вдруге вагітна Меган залишає принца Гаррі після сварки, — ЗМІ

Нагадаємо, принц Гаррі та його дружина Меган Маркл дали інтерв'ю американській журналістці Опрі Вінфрі.

Сам факт того, що члени королівської родини дають інтерв’ю Опрі Вінфрі є небувалим. Члени королівської родини вкрай рідко дають інтерв’ю ЗМІ, а герцог та герцогиня Сассекські стали першими, хто вирішив поговорити з Опрою Вінфрі.

Видання The Sunday Times з посиланням на джерела повідомило, що в Букінгемському палаці визнали висловлювання герцога і герцогині Сассекських «оголошенням війни» королівській родині Великої Британії.

Схожі новини