Передплата 2024 ВЗ

Перший космоготель: коли з'явиться, і скільки коштуватиме вояж до зірок

  • 13.03.2021, 14:15
  • 670

Каліфорнійський стартап Orbital Assembly оприлюднив плани зі створення розкішного готелю «Вояджер», який буде споруджено в 2027 році на орбіті Землі. Закінчити будівництво планували у 2025 році, але завадив коронавірус

Про це стало відомо в суботу, 13 березня. Готель «Вояджер» побудує компанія Orbital Assembly, що називає себе «першою у світі великою космічною будівельною компанією», за підтримки фонду Gateway Foundation, який очолює колишній пілот Джон Блінкоу. Почати будівництво збираються в 2025 році.

Через два роки після старту на орбіті, на висоті 550 кілометрів, з'явиться кільце діаметром 200 метрів. Обертаючись навколо Землі, воно одночасно буде крутитися і навколо своєї осі, тому мешканці готелю зможуть пожити в умовах штучної гравітації.

Тобто, звісно, люди житимуть, як в звичайному готелі: спати, митися і розважатися в барах, які, за престижністю, будуть перевершувати найвідоміші заклади на Землі.

Але якщо комусь захочеться відчути себе в невагомості або в умовах штучної гравітації, до їхніх послуг спортзал, розташований ближче до осі станції, де сила тяжіння дорівнює одній шостій від земної (як на Місяці).

У готелі запропонують номери різноманітних категорій: від двомісних люксів, площею 30 квадратних метрів, з окремою ванною, до 16-місцевих вілл з трьома кухнями. Ціни на тижневий тур будуть починатися з 5 млн. доларів.

Читайте також: «Нуль зірок»: у швейцарських Альпах відкрили арт-готель без вікон і дверей

Гонитва за першість у сфері космічного туризму почалася з планів SpaceX Ілона Маска. Для польоту на космічному кораблі SpaceX Big Falcon Rocket, який повинен досягти орбіти Місяця в 2023 році, Маск обрав японського мільярдера Юсаку Маєдзаву.

«Для створення готелю „Вояджер“ нам не потрібно буде розробляти нові технології. Досить наявних», — прокоментував проєкт заступник генерального директора Orbital Assembly Том Спілкер.

«Ми змусимо світ усвідомити, що золотий вік космічного туризму не за горами», — доповнив його слова Джон Блінкоу в інтерв'ю CNN Travel.

Схожі новини