Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Білорусь може не взяти участь у "Євробаченні"  

  • 12.03.2021, 19:30
  • 589

Організатори не допустили до конкурсу пісню, яку мали б виконати представники країни

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Європейський радіомовний союз, що організовує пісенний конкурс «Євробачення» відмовився допускати до участі пісню «Я научу тебя» білоруської групи «Галасы ЗМеста».

Про це повідомили у союзі.

У заяві йдеться, що союз ретельно вивчив білоруську пісню «Я научу тебя» і зробив висновок, що вона не відповідає неполітичному спрямуванню конкурсу.

Крім того, в союзі вважають, що допущення цієї пісні негативно вплине загалом на репутацію конкурсу. Білорусь попросили замінити пісню, або ж вона буде дискваліфікована.

«Ми звернулися до телекомпанії, яка відповідає за виступ Білорусі на Євробачення, щоб повідомити їм, що пісня в теперішній формі не може брати участь у конкурсі. Крім того, ми попросили їх вжити всі необхідні заходи для подання модифікованої версії або нової пісні, яка відповідає правилам конкурсу» — зазначили у Європейському радіомовному союзі.

Передісторія:

Раніше стало відомо, що на цьогорічному Євробаченні в Роттердамі Білорусь представить гурт «Галасы ЗМеста» з піснею російською мовою «Я научу тебя». Колектив відомий тим, що у своїх композиціях висміює протести в країні та лідерку опозиції Світлану Тихановську.

Читайте також: Гурт Go_A презентував остаточну версію пісні «Шум»: текст абсолютно інший

Схожі новини