Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Краса врятує світ. І від пандемії також?  

Під час конкурсу краси «Топ модель Львова-2021» забули і про маски, і про коронавірус

Популярний вираз «Краса врятує світ» у нас часто сприймають занадто буквально. Тобто вважається, що краса нас має врятувати геть від усього, включно із економічною кризою і коронавірусом…

11 березня у нічному клубі «Малевич» відбувся масштабний конкурс краси «Топ-модель Львова-2021». Участь у фінальній частині взяло 22 красуні, переважно студентки львівських вузів. Дійство гарне, якби не одне «але»…

Ні красуні, які створювали масові хореографічні композиції на сцені, ні журі, ні глядачі, «не були помічені» у носінні масок, дотриманні соціальної дистанції тощо.

Про це свідчить докладний фоторепортаж з конкурсу львівського фотохудожника Євгена Кравса.

Фото Євгена КРАВСА
Фото Євгена КРАВСА
Фото Євгена КРАВСА
Фото Євгена КРАВСА
Фото Євгена КРАВСА
Фото Євгена КРАВСА
Фото Євгена КРАВСА
Фото Євгена КРАВСА
Фото Євгена КРАВСА
Фото Євгена КРАВСА

Панове, коронавірусу ніхто не скасовував! Чи може в нас адаптивний карантин скасували? Та ні! Ба більше! Як повідомила влада, Львівщина пересунулася із «жовтої» зони у «помаранчеву». А це означає, що масові заходи мають проводитися із чітким дотриманням усіх пандемійних правил — маски, дистанція, тощо.

Складається враження, що ми живемо у паралельних світах.

З одного боку міський голова Львова Андрій Садовий заявляє, що у зв’язку з загостренням ситуації з коронавірусом ми розгортаємо два додаткових шпиталі, готуємо 1300 ковідних ліжок.

Сьогодні Львівщину відвідав міністр охорони здоров’я Максим Степанов і заявив, що область наближається до «червоного» рівня епіднебезпеки, щоденний показник захворюваності щоденно зростає.

З іншого боку — гламурний Львів гуляє так, ніби про коронавірус і не чув. І мова не тільки про «Малевич» із його конкурсом. На 8 березня практично всі розважальні заклади Львова робили тематичні вечірки з танцполами, де яблуку не було де впасти. Звісно, ні про які маски та соціальну дистанцію там не йшлося.

У тому самому «Малевичі» на ці вихідні оголошені концерти. Хто перевірятиме там дотримання карантинних заходів? Питання «на засипку».

У міській раді на наше запитання розводять руками: контрольні групи, які створила мерія, перевіряють дотримання антиковідного режиму переважно у закладах громадського харчування.

У Нацполіції нам пояснили, що реагуватимуть на порушення, якщо хтось звернеться і повідомить, що під час заходу не дотримуються маскового режиму і дистанції. Тоді приїдуть, перевірять і оштрафують. Залишається тільки сподіватися на пильність якоїсь бабусі, яка в цей час випадково зайде у нічний клуб, побачить, що всі без масок, вжахнеться і зателефонує у поліцію…

Тим часом

Схожі новини