Передплата 2024 ВЗ

Тепловики Львівщини боргують Львівгазу понад 112 мільйонів гривень

  • 12.03.2021, 10:10
  • 469

Станом на березень борг підприємств теплоенергетики за розподіл газу перед АТ «Львівгаз» становить близько 112 мільйонів гривень. Сума боргу зростає щомісяця, що ставить під загрозу безпеку газопостачання.

Серед п’яти найбільших боржників ЛМКП «Львівтеплоенерго» — 67,8 млн гривень, ЛКП «Залізничнетеплоенерго» — 24,9 млн грн, КП «Дрогобичтеплоенерго» — 3,2 млн грн, та КП «Стрийтеплоенерго» — 2,5 млн грн, ДКП «Стебниктеплокомуненерго» — 2,1 млн грн.

«Тариф за доставку газу це, в першу чергу, стабільне газопостачання. За ці кошти ми проводимо ремонтні роботи, замінюємо застарілі мережі та підтримуємо тиск газу. А ще це зарплата працівників, які дбають про безпеку. Загальна сума боргу тепловиків за доставку відповідає тримісячному фонду оплати праці», — розповів Олег Вінцюк, комерційний директор АТ «Львівгаз».

В АТ «Львівгаз» також зазначають, що діють в межах чинного законодавства та готові до діалогу для пошуку вирішення проблеми. Адже постійно зростаючий борг ставить під загрозу безперебійне газопостачання.

Схожі новини