Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

РНБО розгляне санкції проти соратників Лукашенка - нардеп

  • 11.03.2021, 14:30
  • 527

Наразі не відомо на якому саме засіданні Рада Нацбезпеки розгляне санкції проти чиновників Білорусі

Фото: president.gov.ua
Фото: president.gov.ua

Нардеп від фракції «Європейська солідарність» Олексій Гончаренко отримав відповідь від Офісу президента України стосовно свого звернення щодо санкцій проти білоруських чиновників і бізнесменів.

Про це Гончаренко повідомив у Telegram. Він також оприлюднив відповідний документ.

Фото із соцмереж Олексія Гончаренка
Фото із соцмереж Олексія Гончаренка

«Надійшла відповідь від голови Офісу президента про те, що мій запит про введення санкцій стосовно білоруських топ-чиновників та бізнесменів, які своїми статками підтримують режим Лукашенка, переданий до РНБО», — написав він.

Зокрема, у документі йдеться про те, що «депутатський запит щодо введення обмежувальних заходів (санкцій) для окремих громадян Білорусі спрямований до Апарату РНБО для розгляду та інформування вас про результати»

Гончаренко уточнив, що «є такий Микола Воробей, проти якого введені санкції ЄС. Він є „гаманцем“ Лукашенка, але разом з тим саме Микола Воробей володіє „Прикарпатзахідтранс“. Це компанія, якою користувався Медведчук, і яка володіла сумнозвісною трубою Медведчука. Тобто, по суті, окрім того, що Воробей є „гаманцем“ Лукашенка, він також і є „гаманцем“ Медведчука. Також Медведчук та Козак тримають великі суми в банку Вороб'я».

Поки невідомо, коли РНБО розгляне санкції.

Читайте також: Канал NEXTA показав новий компромат на Лукашенка

Схожі новини