Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Суд звільнив від покарання водія, який тричі переїхав дитину

Водій відшкодував родичам дівчинки моральну і матеріальну шкоду

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області звільнив від покарання водія Volkswagen Golf, який торік 6 серпня тричі наїхав на 4-річну дівчинку. Дитина отримала численні травми, втім, водієві вдалось із її батьками примиритись.

Нагадаємо, інцидент трапився 6 серп­ня 2020 року в Дрогобичі. 4-річна дівчинка каталася на самокаті на парковці магази­ну. У цей час 19-річний водій автомобіля Volkswagen Golf, рухаючись заднім ходом, наїхав на неї. Спершу зачепив дитину за­днім колесом, потім переїхав її переднім. Коли дівчинка вже лежала на землі, водій, не зупиняючись, ще раз переїхав її лівим переднім колесом. Унаслідок наїзду в ді­вчинки не виявили жодного перелому, од­нак вона отримала травми голови, тулуба, рук і ніг, забій печінки та легень, струс го­ловного мозку.

Під час судового засідання водій свою вину визнав, а батьки дівчинки попроси­ли закрити кримінальне провадження, оскільки водій повністю відшкодував їм моральну і матеріальну шкоду.

Враховуючи обставини, суддя Дро­гобицького міськрайонного суду Львівської області Орест Крамар вирі­шив звільнити 19-річного водія від кримі­нальної відповідальності у зв’язку з його примиренням із сім’єю потерпілої, а кри­мінальне провадження — закрити. Апеля­ції на цю ухвалу родичі 4-річної дівчинки не подавали.

Схожі новини