Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Другою мовою в Україні має стати англійська, - секретар РНБО

  • 09.03.2021, 16:50
  • 635

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов вважає, що в гібридній війні з російським агресором Україні варто активніше використовувати англійську мову

Про це розповів Данілов, виступаючи на форумі «Україна 30. Культура. Медіа. Туризм».

«На превеликий жаль, за 30 років ми не визначили українську мову як первинну фундаментальну мову нашої незалежності. І, на превеликий жаль, ми не збагнули вагомості англійської мови, яка має бути обов’язково другою мовою в країні. Для того, щоб ми з вами були убезпечені від атак Російської Федерації».

На думку Данілова, багато політиків та президентів в Україні загравали з російською мовою, продовжуючи «копати під себе яму». Тепер держава агресор на 100% використовує мовне питання у гібридній війні з Україною.

Читайте також: Державна мова знову поперек горла українофобам

За словами секретаря РНБО, знання молоддю англійської мови є запорукою незалежності української держави. На думку Данілова, англійська мова «має бути використовувана з дитячого садочка, школи».

Наразі в Україні, мовляв, багато людей, які вивчають англійську, але дуже мало, які справді її знають та користуються.

Секретар РНБО вважає, що коли суспільству вдасться «перемкнутися» на англомовні видання, тоді лінгвістична війна, яку веде Російська Федерація, може згаснути.

Схожі новини