Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Єврокомісія з квітня подвоїть кількість вакцин до 100 млн. доз на місяць

  • 08.03.2021, 18:15
  • 499

Про це заявила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн

Кількість доз вакцини від коронавірусу, доступних в країнах Європейського союзу, як і очікується, подвоїться до 100 мільйонів на місяць з квітня.

«Починаючи з квітня, кількість може знову подвоїтися відповідно до планів виробників, зокрема, що скоро будуть затверджені нові вакцини», — сказав фон дер Ляйен.

Вона додала, що очікує «в середньому близько 100 мільйонів доз на місяць у другому кварталі, в цілому 300 мільйонів до кінця червня».

Єврокомісар з внутрішнього ринку Тьєррі Бретон висловив настільки ж оптимістичну заяву: «Хороша новина в тому, що у нас досить широкий портфель компаній і заводів, що дає мені впевненість в тому, що ми зможемо уникнути затримок».

Європейську комісію і фон дер Ляєн розкритикували через повільне розгортання вакцинації в блоці, і деякі країни звертаються за кордон для покупки вакцин, що не схвалені для використання в ЄС.

Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) схвалило три вакцини — від Pfizer/BioNTech, Moderna і Oxford/AstraZeneca — для використання в ЄС. Очікується, що рішення щодо четвертої від американської компанії Johnson & Johnson буде ухвалене вже цього четверга.

Читайте також: За собівартістю: Польща продасть Україні 1,2 мільйона вакцин AstraZeneca

Схожі новини