Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Політтехнологи з ФСБ, "ДНР" та Криму створили у Білорусі партію "Союз"

  • 08.03.2021, 12:15
  • 479

Установчий з'їзд нової проросійської партії "Союз" відбувся цими вихідними у Мінську

Про це розповіли ЗМІ.

Голова політсили, Сергій Лущ, заявив, що «Союз» — «це білоруська партія, яка виступає з інтеграційної позиції, партія прихильників поглиблення інтеграції Білорусі та Росії».

З'їзд зібрав 135 делегатів, які майже одностайно виконали формальні процедури щодо заснування партії. З вітальним словом виступив депутат Держдуми Р Ф від пропутінської партії «Єдина Росія» Дмитро Бєлік з Севастополя і депутат Палати представників Білорусі, «білоруський грузин» Тенгіз Думбадзе, а також представники об'єднаної російської партії «Справедлива Росія — За правду» Олександр Казаков і Віктор Яценко, які передали вітання від свого лідера Захара Прилєпіна.

Слід наголосити, що на початку 2014 року Бєлік приймав дуже активну учать в загарбанні Кримського півострова Росією.

Окрім того, дослідницький центр iSANS в телеграм-каналі зазначив, що політтехнолог Казаков був раніше радником загиблого від вибуху ватажка «ДНР» Олександра Захарченко, а Яценко — там же «міністром зв'язку».

З відкритих джерел також відомо про причетність до створення білоруської партії «Союз» Володимира Кравцова, професора Інституту державної служби та управління при президенті РФ. Політологи називають його близькою до ФСБ людиною. Сам він спеціалаізується на поширенні пропаганди.

Режим Лукашенка не чинив жодних перешкод з'їзду.

Читайте також: «Зелені чоловічки» на кордоні: в Білорусь прибудуть російські війська

Схожі новини