Передплата 2024 ВЗ

На вакцинацію від COVID-19 записалися вже понад 155 тисяч людей – Шмигаль

  • 07.03.2021, 18:15
  • 509

Також прем'єр-міністр розповів, чи можна буде в Україні отримати «паспорт вакцинації»

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Наразі в Україні на безкоштовну вакцинацію від коронавірусу записалися понад 155 тисяч людей.

Прем’єр нагадав, що кампанія з запису стартувала 1 березня.

«Кожен охочий менш ніж за 5 хвилин може заповнити заявку через застосунок та вебпортал „Дія“ або за допомогою національного контакт-центру МОЗ (0 800 60 20 19)», — йдеться у дописі прем’єра у Фейсбуці.

За даними Міністерства охорони здоров'я, станом на ранок 7 березня вакциновано 17 037 людей. Протягом минулої доби, 6 березня, щеплення зробили 1279 людям.

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов припустив, що до кінця поточного або початку наступного тижня медична система країни вийде на показник 10 тисяч вакцинацій за добу.

Раніше цього тижня Степанов вніс зміни до плану вакцинації, щоб уникнути псування і необхідності утилізації вакцин.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль також розповів, як в майбутньому українці зможуть отримувати підтвердження, що вони вакциновані від коронавірусу.

«Цифрова система, розроблена Мінцифрою та МОЗ, допоможе в майбутньому всім вакцинованим отримати підтвердження щеплення проти COVID-19 у разі, якщо у світі будуть запроваджені так звані «паспорти вакцинації», — написав Шмигаль у Фейсбуці.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн цього тижня заявила, що в березні Європейська комісія оприлюднить пропозицію щодо створення загальноєвропейського паспорту, який засвідчить вакцинацію особи для сприяння подорожам у межах континенту. За словами Ляєн, паспорт буде містити, зокрема, доказ того, що особа була вакцинована, але для запобігання дискримінації у пропуску буде також інша інформація, зокрема, й результати останніх тестів на COVID-19 або підтвердження імунітету.

Читайте також: Єврокомісія вимагає негайного введення «зелених паспортів»

Схожі новини