Передплата 2024 ВЗ

Угорщина відкладає COVID-вакцинацію через бюрократичний збій

  • 05.03.2021, 19:35
  • 607

Угорщина заявила, що їй доведеться відкласти вакцинацію тисяч людей після того, як бюрократичний збій завадив розповсюдженню вакцини AstraZeneca

Про це повідомляє Reuters.

Близько 74 тисяч осіб мали отримати дозу у вихідні дні, але, за словами державного посадовця, сталася помилка синхронізації між загальнодоступними записами і списком тих, хто зареєструвався для щеплення.

«Ми попросимо у них вибачення в текстовому повідомленні», — сказав державний секретар, який відповідає за урядову робочу групу з вакцинації.

Раніше в п'ятницю прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан попередив, що країна може зіткнутися з різким зростанням госпіталізацій — приблизно до 15−20 тисяч.

«Ми бачимо, що кількість пацієнтів у лікарнях зростає. Але лікарняних ліжок і апаратів ШВЛ буде достатньо «, — додав він.

Орбан сказав, що нові жорсткі заходи ізоляції, оголошені в четвер, необхідні для запобігання «трагедії». Серед обмежень — закриття всіх магазинів, крім продуктових і аптек, з понеділка по 22 березня. Також на дистанційне навчання перейдуть молодші класи.

Читайте також: «Милість Божа»: індійську вакцину в Україні зареєструвала фірма-одноденка

Станом на п'ятницю, майже 900 тисяч угорців отримали принаймні першу дозу вакцини, що становить близько 9% населення.

Нагадаємо, угорська влада вирішила прищеплювати людей старше 60 років вакциною AstraZeneca. Також Угорщина першою з країн ЄС зареєструвала російську вакцину «Спутнік V», не зважаючи на те, що у європейських експертів вона викликає сумніви.

Схожі новини