Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Під наглядом: у криворізьких школах запустили системи електронного контролю

  • 05.03.2021, 14:15
  • 529

У Кривому Розі запрацювала електронна система контролю перебування учнів у школі. Для цього діти на вході та виході сканують свої дитячі картки за допомогою спеціальних пристроїв-валідаторів

Про це розповідає 24 канал.

Як працює система?

Пристрій зчитує дані з карток школярів та відразу відправляє повідомлення їхнім батькам на телефон. Батьки учнів цій новації зраділи.

«Ми, батьки, відчули певні переваги: коли дитина приходить до школи, до мене на телефон приходить СМС про те, що вона вже в школі. Так само, коли йде зі школи. Це дуже зручно», — сказала мама школяра Світлана Фурт.

Читайте також: Без оцінок, без тестів, без класів: як навчають дітей у школі Ілона Маска

Повідомлення на телефон батькам надходять миттєво та безкоштовно — у застосунок телеграм, їх надсилає спеціальний чат-бот.

«Дуже батьки переживали, чи може бути ця картка використана іншою особою… Ні, така картка не може бути використана. І якщо дитина загубить її, то вже потім можна буде продублювати», — зазначила директорка школи № 55 Людмила Горевич.

Скільки шкіл вже мають електронну систему контролю

Систем електронного контролю повністю запрацювала поки лише в 145 школах. У решті навчальних закладів процес на стадії запуску, ведуться роботи з реєстрації батьків у додатку. Міський департамент освіти планує також розробити й інші програми контролю.

«Ми б хотіли, щоб заклад на початку навчального дня вже мав дані, чи всі діти в закладі, хто саме пройшов через турнікети. Тобто, аби заклад отримував звіт про вхід та вихід дітей», — зазначила директорка міського департаменту освіти і науки Тетяна Кріпак.

Електронна система в їдальні

Дитячу «картку криворіжця» планують використати в майбутньому і для розрахунку учнів у шкільних їдальнях. Насамперед, аби вести облік дітей пільгових категорій.

Другу послугу мають зробити для безготівкового розрахунку: батьки зможуть класти гроші на картку дитини і бути впевненими, що їх вона зможе витратити лише у їдальні.

Схожі новини