Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Мер аргентинського міста вакцинувався з портретом Путіна у руках

  • 05.03.2021, 14:35
  • 632

Мер міста Роке Перес Хуан Карлос Гаспаріні отримав щеплення від коронавірусу російською вакциною "Спутнік V", тримаючи в руках портрет глави Кремля Володимира Путіна

Про це пише місцеве видання La Nacion.

Коли його запитали про причину, яка змусила його зробити щеплення із зображенням Путіна, він пояснив: «Я приніс фотографію, тому що пишаюся ним. Всі говорили, що він збирається нас отруїти, а він рятує нам життя».

Читайте також: У «ЛНР» почали щеплювати російською вакциною: як реагують люди

Нагадаємо, що більш ніж половина українців вважають, що російська вакцина проти коронавірусу небезпечна.

5 січня харківська компанія «Біолік» заявила, що подала до Міністерства охорони здоров’я заяву щодо реєстрації в України російської COVID-вакцини «Спутнік V».

Заяву було надіслано до МОЗ ще 31 грудня. Наступного дня, 1 січня, співголова політради партії «Опозиційна платформа — За життя» Віктор Медведчук заявляв, що російську вакцину проти коронавірусу «Спутнік V» подали на реєстрацію в Україні. Водночас головний санлікар та заступник очільника МОЗ Віктор Ляшко переконував, що ця інформація є «чутками та політичними заявами» і не відповідає дійсності.

29 січня міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що в Україні не планують реєструвати російську вакцину проти коронавірусу «Спутнік V».

Президент Володимир Зеленський відкинув можливість вакцинування українців російською вакциною «Спутнік V» до офіційного підтвердження її ефективності на світовому рівні.

Схожі новини