Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Львівський виш потрапив до галузевого рейтингу найкращих університетів

  • 05.03.2021, 11:15
  • 2 030

До рейтингу найкращих університетів світу 2021 року за галузями знань, який уклало глобальне аналітичне агентство в галузі вищої освіти QS Quacquarelli Symonds, потрапили чотири українські виші. Загалом до рейтингу увійшли 1452 виші світу

Як повідомили в Міносвіти, кількість рейтингів за спеціальностями зросла із 48 до 51 — були додані рейтинги кращих університетів за інженерними спеціальностями в галузі нафти і газу, геології та геофізики.

Кількість українських закладів вищої освіти в рейтингах за спеціальностями 2021 року порівняно з попереднім роком зросла з двох до чотирьох. Раніше у рейтингах були представлені Київський національний університет імені Тараса Шевченка та Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

У цьому році вперше в рейтинги увійшли Харківський національний університет імені Каразіна та Національний університет «Львівська політехніка».

Зокрема, Національний університет «Львівська політехніка» посів такі позиції у світі:

  • 101−150 — Інженерні спеціальності в галузі нафти і газу;
  • 551−600 — Комп’ютерні науки та інформаційні системи.

Читайте також: Визначили найкращий приватний університет України

Серед українських вишів Київський національний університет імені Тараса Шевченка бере участь в найбільшій кількості рейтингів за спеціальностями (в одному галузевому рейтингу і шести рейтингах за спеціальностями), а Національний університет «Львівська політехніка» посідає найвищу позицію серед університетів України — 101−150 в рейтингу кращих університетів з інженерних спеціальностей у галузі нафти і газу.

«Цього року кількість українських університетів в рейтингах за спеціальностями збільшилася вдвічі: з двох до чотирьох. Важливо відзначити їхню участь в рейтингах за спеціальностями, що відрізняються високим рівнем конкуренції, а саме: з комп’ютерних наук та інформаційних систем, фізики та астрономії, а також інженерних спеціальностей в галузі нафти і газу», — розповів директор аналітичного центру QS Бен Саутер.

Схожі новини