Передплата 2024 «Добрий господар»

Львівщина — у “помаранчевій” зоні карантину

Заборонено роботу хостелів, туристичних баз, спортзалів і планові госпіталізації у лікарнях 

У четвер, 4 березня, Міністерство охорони здоров'я Україні змінило кольори карантинних зон. Якщо досі Львівська область була у «жовтій» зоні, бо ситуація з коронавірусом була більш-менш стабільною, то тепер опинилася у «помаранчевій».

«Жовтий» рівень епідемічної небезпеки змінюється на «помаранчевий», якщо, зокрема, є суттєве перевищення епідпорогу захворюваності на грип та ГРВІ, а завантаженість ліжок у лікарнях — понад 65%. Крім Львівщини, у «помаранчевій» зоні опинилися Вінницька, Донецька, Закарпатська, Запорізька, Київська, Миколаївська, Сумська й Тернопільська області.

«Помаранчева» зона передбачає значно суворіші заборони, ніж «жовта». Якщо за «жовтого» рівня масові заходи дозволялися за участю не більше 30 осіб, то тепер на масовці мають бути не більше 20 людей. Забороняється робота закладів розміщення — хостелів і туристичних баз (крім готелів), а також планові госпіталізації у лікарнях. Закритими будуть спортзали, фітнес-центри й заклади культури.

Ресторани та нічні клуби знову не працюватимуть після 23-ї години. У громадському транспорті пасажирів повинні возити виключно на сидячих місцях.

Схожі новини