Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Спроба повторного захоплення Капітолію можлива вже 4 березня - спецслужби

  • 04.03.2021, 11:40
  • 503

 ФБР і міністерство внутрішньої безпеки США попередили, що в екстремістів, зокрема, з угруповання "Three Percenters", зріє план повторного захоплення Капітолію 4 березня 2021 року

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Про це передає CNN.

Тому охорону комплексу посилили. Хоча поки немає ніяких відомостей про те, щоб змовники прямували в бік Капітолію.

Прихильники теорії змови QAnon вважають, що 4 березня відбудеться інавгурація колишнього президента Дональда Трампа, і що повернуть його на пост президента.

Між 1793 і +1933 роками інавгурація часто припадала на 4 березня, або приблизно на цю дату. З тієї ж теорії, Трамп протистоїть секті сатаністів-педофілів, яку очолюють лідери Демократичної партії США. ФБР включило QAnon в список організацій, члени яких можуть планувати теракти на території США.

Директор ФБР Кріс Рей у вівторок, 2 березня, виступаючи в Конгресі, звинуватив прихильників Дональда Трампа, які брали участь у заворушеннях в Капітолії 6 січня, у внутрішньому тероризмі і пообіцяв притягнути їх до відповідальності. Хоча Кріс Рей відкинув теорію змови, згідно з якою учасники заворушень були «фейковий прихильниками» колишнього президента Дональда Трампа. Він також заперечив можливість участі в заворушення 6 січня близько Капітолію активістів екстремістських антифашистських угруповань. За словами Рея, у ФБР немає ніяких доказів подібних теорій.

27 лютого міністерство юстиції США оголосило про звинувачення в порушенні федерального законодавства більш ніж 300 громадянам через заворушення всередині і поблизу Капітолію 6 січня 2021 року.

Приблизно 280 обвинувачених затримані.

Виконувач обов'язків заступника генерального прокурора Джон Карлін заявив тоді журналістам: «Розслідування щодо винних просувається з безпрецедентною швидкістю і масштабом, і цілком справедливо. Винуватці мають бути притягнуті до відповідальності і будуть притягнуті».

Серед обвинувачених десятки активістів правих рухів Proud Boys і Oath Keepers.

Читайте також: Трампа звинуватили у порушенні закону про Ку-клукс-клан

Схожі новини