Передплата 2024 «Добра кухня»

"Інсинуації та політиканство": Міноборони прокоментувало повідомлення про закупівлю для ЗСУ радянських боєприпасів

  • 04.03.2021, 08:45
  • 569

Міністерство оборони назвало дезінформацією, інсинуаціями та несумлінною конкуренцією повідомлення про закупівлю для армії радянських боєприпасів, які списала Болгарія

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Про це йдеться у заяві на сайті Міноборони.

«Кампанія з дезінформації щодо справжньої ситуації із закупівлею пострілів УОФ12 та реального стану виконання договірних зобов'язань підприємств та оборонного відомства є наслідком несумлінної конкуренції постачальників та частиною сценаріїв політичної боротьби», — заявили у Міноборони.

У міністерстві стверджують, що закупили постріли УОФ12 до МТ-12 «Рапіра» за найнижчою ціною та «як фактично нові боєприпаси із запасом ресурсу не менш, ніж 10 років зберігання».

«Боєприпаси відремонтовані у 2020-му році з розділенням всіх елементів, із заміною всіх порохів та пороховмісних складових та укомплектовані підривачами 2019−2020 років виготовлення. Постачальник підтвердив визначені гарантійні терміни служби, зберігання та технічні характеристики, що відповідають новій продукції І категорії. Боєприпаси доставлені в належному технічному стані та у тарі, придатній для використання у складі сил і засобів Операції об'єднаних сил», — наголосили у Міністерстві.

У військовому відомстві також розповіли, що обрали постачальника, який запропонував ціну на 35% нижчу, ніж інші пропозиції.

«На підставі переговорної процедури із двома постачальниками 100-мм пострілів УОФ12 Міноборони обрало переможця за нижчою ціновою пропозицією та уклало відповідний держконтракт. Акцептована вартість УОФ12 виявилася на 35% меншою від альтернативних пропозицій, що надходили під час комерційних консультацій, і становила приблизно 27 тис. грн за одиницю», — уточнили в Міноборони.

Також у міністерстві заперечили версію про те, що контракт доручив укласти заступник міністра Олександр Миронюк.

«Закупівля зазначених боєприпасів передбачена Державним оборонним замовленням. На цій підставі Департамент військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони України, як вже зазначалося, зробив маркетингові дослідження та переговорні процедури із закупівлі боєприпасів УОФ12, згідно із результатами яких і було укладено держконтракт.

Інформація про те, що Олександр Миронюк, аби приховати ціни та легалізувати кошти, отримані злочинним шляхом, скоординував схему постачання, в якій фігурують три приватні суб’єкти із юрисдикцією в Болгарії, Словаччині та Чехії, є неправдою (наклепом) і такою, що має на меті скомпрометувати діяльність керівництва Міноборони та негативно вплинути на забезпечення ЗС України боєприпасами в умовах військової агресії проти держави Україна", — наголосили у Міноборони.

Читайте також: «Алігатор» тепер у Збройних Силах України

Схожі новини