Передплата 2024 ВЗ

Нові деталі справи Стерненка: другий засуджений заявив, що його примушували свідчити проти активіста

  • 03.03.2021, 17:15
  • 854

Руслан Демчук, якого разом із Сергієм Стерненком засудили до семи років і трьох місяців в’язниці у справі про викрадення, заявив, що від нього вимагали показання проти активіста

Фото BBC
Фото BBC

Про це написала пресслужба юридичної компанії «Міллер» у Facebook.

До компанії звернулась за допомогою сторона Демчука — другого засудженого по справі викрадення людини.

«Під час розмови з адвокатом Демчук повідомив, що 2 березня, близько 11:00, невстановлені особи, які представились співробітниками Управління Поліції, відвідали Руслана в Одеському СІЗО. Ці люди вимагали від Демчука дати показання проти Стерненка. За це обіцяли змінити запобіжний захід шляхом впливу на прокурора», — йдеться у повідомленні.

Адвокати ініціювали переведення Демчука в окрему камеру та скерували заяву про злочин за статтею «примушування давати показання».

«Після реєстрації провадження ми скеруємо необхідні запити та клопотання, аби встановити зловмисників та інших причетних до злочину осіб», — йдеться у заяві.

Компанія взяла справу Демчука на контроль. З 2 березня інтереси Демчука у справі про викрадення людини представляє адвокат компанії Ілля Воробйов.

Нагадаємо, Сергію Стерненку дали 7 років та три місяці в'язниці, а також конфіскували половину майна у справі про викрадення депутата райради від проросійської партії «Родіна» у 2015 році. Активіста арештували в залі суду. Зазначимо, Стерненка засудили за статтею розбій, а не викрадення. У цій же справі засудили Демчука з аналогічним покаранням.

Читайте також: Непокаране зло мститься таким, як Стерненко й Ріфмайстер

Схожі новини