Передплата 2024 «Добрий господар»

Суд офіційно дозволив арештувати Шарія

  • 02.03.2021, 16:35
  • 643

Суд дозволив правоохоронцям затримати підозрюваного у державній зраді блогера Анатолія Шарія

Як передає Укрінформ, відповідна інформація зазначена у картці на ім'я Шарія у розшукових обліках МВС.

«(Постановлена — ред.) ухвала суду про дозвіл на затримання з метою приводу (до суду— ред.)», — зазначається у повідомленні.

Дата зникнення Шарія, згідно з цією карткою, — 16 лютого 2021 року, правоохоронний орган, який оголосив блогера у розшук, — УСБУ м. Києва.

Статті звинувачення щодо Шарія — ст. 111 ч. 1 (державна зрада), ст. 161 ч. 1 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) ККУ.

Як повідомлялося, 16 лютого Шарію було повідомлено про підозру за двома статтями ККУ — ч. 1 ст. 111 (Державна зрада) та ч. 1 ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Читайте також: Як з гуски вода: Шарій проігнорував виклик на допит в СБУ

22 лютого Шарія було викликано для проведення слідчих дій, але він не з'явився. Його неявку СБУ трактує як переховування від слідства. Отож, Шарія і його адвоката СБУ запросило на 25 лютого для ознайомлення з матеріалами провадження, які слугували для повідомлення підозри Шарію.

25 лютого у СБУ повідомили, що блогера Анатолія Шарія, який підозрюється у держзраді, оголошено у розшук.

Схожі новини